Workshops, cursussen en kunstprojecten

Kunst is in een bepaald opzicht wetenschap. Spel en leren ontdekken spelen daarbij een grote rol. Maatschappelijk engagement is onvermijdelijk.

Mijn kunstenaarschap is de basis van mijn docentschap. Binnen het kunstenaarschap bewandel ik verschillende paden en beperk mij nadrukkelijk niet in de media die ik gebruik. Zodoende bestaat mijn werk uit een breed scala waaronder tekeningen, collages, animatie, film, installaties, sculpturen en maquettes. Ik geef lessen in onder andere film, animatie en "nieuwe" media Ook geef ik individuele begeleiding in het autonome proces bij het maken. Naast onderwijsinstellingen, professionals en in potentie professionele beeldmakers kunnen ook amateurs of mensen met een verstandelijke beperking bij mij terecht.

Maatschappelijk engagement komt in mijn werk alsmede in mijn docentschap tot uiting. Naast lessen in praktijkvakken verzorg ik ook lessen in cultuurgeschiedenis en filosofie op een MBO-school voor video-editors en cameramannen/vrouwen. Als docent heb je naast een onderwijzende rol ook een maatschappelijke functie. Ik vind het belangrijk dat studenten zich bewust zijn van zichzelf in relatie met hun omgeving en cultuur.

Omdat ik het belangrijk vind om mijn kennis en vaardigheden te delen bied ik verschillende workshops, cursussen en begeleiding aan. Ook is het mogelijk om in overleg kunstprojecten vorm te geven en te begeleiden. De workshops, cursussen en begeleiding van projecten en individuen vallen binnen het gebied van de beeldende kunst. In het bijzonder zijn animatie, film en nieuwe media (of een combinatie daarvan) de aandachtsgebieden.

Geschikt voor:

- basisschool
- middelbare school
- MBO en HBO
- bedrijven
- instellingen
- particulieren

Voor informatie over workshops, cursussen en andere kunstprojecten kunt u contact opnemen: post@rudysimon.nl