News

Placeholder image

13 juli - 25 augustus NEW WOR(L)DS - souvenirs

 

Jannes Bürkner & Rudy Simon

Om de wereld om ons heen beter te begrijpen realiseren Jannes Bürkner en Rudy Simon in de grote zaal een parallel universum waarbij materiaalgebruik, recycling en de (schijnbare) tegenstrijdigheid tussen industrie en natuur de boventoon voeren. Aan de bezoeker wordt gevraagd in te zoomen op de kleinste details om daarna weer uit te zoomen om het grotere geheel te kunnen overzien. De ondertitel -souvenirs- refereert naar de huidige staat van onze wereld en de benarde positie waarin de mens deze heeft gebracht.

Rudy Simon maakt naast maquette-achtige en bewegende installaties ook videowerken, collages en tekeningen. De kunstenaar werkt met kleine stukken restmateriaal en vaak ook gevonden objecten, zoals skeletten die weer een nieuw leven worden ingeblazen. Met zijn werk stuurt hij de toeschouwer in nieuwe mogelijke richtingen.  
De grote maquette in de tentoonstelling vormt de basis voor een videowerk in de podiumruimte. De toeschouwer gaat in dit werk als het ware mee op reis door dit glooiende landschap. De originele ‘voice over’ van Rail Away zorgt voor de ultieme beleving.

De installaties van Jannes Bürkner ontstaan vaak ter plekke met de nadruk op het gevonden materiaal en herkenbaarheid. Sporen van verval en groei zorgen voor een constante recycling van zijn eigen beeldend werk. Constructie en deconstructie gaan hand in hand. Gevonden objecten worden getransformeerd en los gemaakt van hun originele context. De installaties laten ruimte voor toevalligheden door zijn intuïtieve manier van werken en tonen een gevoel van onvoorspelbaarheid en onzekerheid.

 

De tentoonstelling wordt op zondag 14 juli om 16.00 uur geopend door schrijver en filosoof Onno Zijlstra. Aansluitend opent de tentoonstelling 'The World I Breath' van Lex Chen. Om de zomer feestelijk in te luiden sluiten we af met plaatjes van MobielVinyl


 

Vanaf zondag 1 april - tekenkabinet VI

 

Twee tekeningen Rudy Simon geselecteerd voor Tekenkabinet VI

Vanaf zondag 1 april, Amstelpark 13, Amsterdam


 

1 april t/m 10 juni - Festival TWEETAKT 2018

 

Fort Ruigenhoek Diverse kunstenaars

Van 1 april tot met 10 juni is Festival Tweetakt op alle zon- en feestdagen (met uitzondering van Koningsdag) te vinden op Fort Ruigenhoek in Groenekan, net buiten Overvecht. In, op en rond het groene fort is vooral veel spannende beeldende kunst voor alle leeftijden te vinden: in alle hoeken en gaten staan grote sculpturen, interactieve installaties, videokunst en games.


De werken zijn gemaakt door zowel jonge als ervaren kunstenaars. Speciaal voor Tweetakt gemaakte nieuwe werken van o.a. Melanie Bonajo, Doris Jongerius, Rudy Simon, Jeroen Diepenmaat, Oscar Peters, Catinka Kerstens en Felix van Dam worden aangevuld met bestaande werken van deze en andere makers waaronder Hund & Horn, Laura Jatkowski, Flora Reznik, Makino en Sander Bos.


 

 

 

14 april - boekpresentatie "Een zekere twijfel" van Onno Zijlstra

 

Een zekere twijfel

Met illustraties van Rudy Simon

De vier ‘grote vragen’ van Immanuel Kant vormen de leidraad van deze heldere inleiding in de filosofie:

Wat kan ik weten?
Wat moet ik doen?
Wat mag ik hopen?
Wat is de mens?

Onno Zijlstra brengt de vragen tot leven en weet de antwoorden die grote denkers er in de loop van de tijd op hebben gegeven stimulerend te beschrijven. Hij verbindt de alledaagse werkelijkheid op een verfrissende wijze met de ideeën van de grote filosofen. Omdat de antwoorden vaak opvallend uiteenlopen, worden we uitgedaagd mee te denken en positie te kiezen. De rake tekeningen van Rudy Simon komen daarbij goed van pas.

Boekpresentatie Een zekere twijfel

Datum, tijd: 14 spril 2018, 19.30 - 22.00 uur

Locatie: Boekhandel Veenendaal, Locatie Lutherse kerk, Langestraat 61 in Amersfoort

Programma: 19.30 uur deuren van de kerk open
20.00 uur start lezing en presentatie
21.00 uur einde lezing, proosten op het nieuwe boek met een wijntje/sapje en knabbels
21.10-22.00 uur ongeveer signeren en napraten.

Graag nodigen wij u mede namens Boekhandel Veenendaal uit voor de boekpresentatie van Een zekere twijfel, Inleiding in de westerse filosofie. De toegang is gratis, maar vriendelijk verzoek u aan te melden door een mail te sturen naar: info@damon.nl of boekhandel.veenendaal@planet.nl

 

 

 

2017 - 2018 - Identitijd -

 

Samen met Nirdosh Petra van Heesbeen, Gabrielle Kroese, Wia van Dijk, Peter Veen, Tjibbe Hooghiemstra, Astrid van Loo, Jeannette Hoekstra, Ricardo Liong-A-Kong en Tamme de Boer ben ik boegbeeld van het project Identitijd. Tijdens de inspiratiedag in Overijssel geef ik op 25 november een workshop:

Het ontbreken en aannemen van een identiteit – Van tekenen tot technisch lego.

Meer informatie hieronder.

Beeldend kunstenaars, vormgevers, fotografen en filmmakers in Drenthe en Overijssel kunnen in 2017/2018 meedoen aan een beeldend project: Identitijd.

Thema van het nieuwe project is: Identiteit versus Tijd.

Het project Identitijd daagt kunstenaars (uit alle beeldende disciplines) uit om na te denken over het begrip identiteit in een wereld die volop in beweging en verandering is. Identitijd is een talentontwikkelingsproject voor professionele, amateur beeldend kunstenaars en scholieren vanaf 16 jaar Wordt je identiteit bepaald door wie je nu bent en wat je doet? Of is je identiteit een optelsom van factoren, zoals afkomst, genen, tijd en de omgeving waarin je je bevindt? Wat bepaalt onze identiteit in deze tijd? Speelt het verhaal van Drenthe en Overijssel een rol in ons kunstenaarschap? En wat doen sociale media met het nadenken over onze identiteit?

website Identitijd

 

 

Placeholder image

 

oktober 2017 - Downhill Collective # 4 - BARFIGHTS -

 

• Limited edition

• 13 idiots, more than 50 pages

For Sale from now on
€7,50 excl. shipping
Contact me if you want it…

Placeholder image

 

18 february 2017 - timelapse video online

 

Enjoy the first sunbeams in February in this timelapse video made in a model railroad

'First February Sun'

 

28 januari 2017 - new works online

 

• I am working on a new serie called

'FUCK YOU, I LOVE YOU'

They appear to be nice gifts for your friends and enemies.

Placeholder image

 

• There are some new collages here

Prices € 70 - 150 (inclusive handmade frame of wood and perspex)

 
Placeholder image 

12 januari 2017 - STOPMOTION WORKSHOP

Placeholder image

 

27/12/16 till 30/12/16 - Beurs van Berlage

Placeholder image

 

 

19 december 2016 - my studio playlist

Placeholder image

Find out what artists listen to while they work: ArtBBQ Studio Playlists 2016

Placeholder image